Znaki depresije: vzroki, oblike in vrste


Znaki depresije so številni: žalost, nemir, utrujenost, nezadovoljstvo, strah, obup, osamljenost, nespečnost, brezvoljnost ...Glede na trajanje motenj ločimo kratkotrajne depresivne epizode, recividirajočo obliko, kronično obliko in distimijo. Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije zaradi težav v duševnem zdravju, med katerimi je najbolj pogosta depresija, po vsem svetu trpi že 350 milijonov ljudi. Raziskave kažejo, da so težave v duševnem zdravju lahko smrtno nevarne, saj so kar za 15 odstotkov vseh srčnih kapi krive posledice depresije. Za primerjavo: debelost povzroči 21 odstotkov srčnih kapi, zvišan krvni tlak pa okoli devet odstotkov.

Kako zdraviti depresijo, je odvisno od stopnje in izrazitosti težav

Za zdravljenje depresije brez zdravil se lahko odločimo v zgodnjih fazah bolezni, kadar gre za blago obliko depresije. S pomočjo vzpostavljanja energijskega ravnovesja v vseh celicah telesa namreč znaki depresije hitro oslabijo, krepitev imunskega sistema in vračanje življenjske energije pa omogoča, da zbledijo številne življenjske tegobe in se zbistrijo misli.

Kako so izraženi znaki depresije pri moških?

Znaki depresije pri moških so pogosto spregledani, ker moški ne izrazijo svojih težav, poskušajo jih prikriti. Moški žal še vedno menijo, da je depresija znak šibkosti. Težave pogosto zanikajo, jih ignorirajo in se zatekajo k zlorabi alkohola, zaradi česar je njihova motnja spregledana. Prvi znaki depresije pri moških so pretirana impulzivnost, razdražljivost, utrujenost, znojenje in zmanjšana želja po spolnosti.

Znaki depresije Life center

Kako iz depresije in kdaj je potrebno zdravljenje depresije z antidepresivi?

Naravno zdravljenje, torej zdravljenje depresije brez zdravil je bolj učinkovito in uspešno, če se ga lotimo že ob prvih simptomih. Učinkovito pomoč najdemo v povečani telesni aktivnosti, sprostitvenih tretmajih, energijskih terapijah ter masažnih tehnikah, ki nudijo osebi občutek ugodja in zadovoljstva.


Motnje duševnega zdravja in definicija depresije

Običajno doživljanje žalosti, potrtost, žalost ali slaba volja še ne pomeni, da so prisotni bolezenski znaki depresije. O znakih depresije govorimo šele takrat, kadar obup ali nemoč znatno presega običajno doživljanje dogodkov in stresnih situacij. Takrat, kadar oseba ne more s svojo voljo kontrolirati in vplivati na lastno razpoloženje in sama ne najde več odgovora, kako iz depresije. Prvi znaki depresije so alarm za korenite spremembe v življenju. Sprostitvene tehnike in telesna aktivnost pozitivno vplivajo na dvig ravni serotonina – hormona sreče, antistresni programi pa pripomorejo k dvigu ravni življenjske energije. Energijska klinika Life Center v Ljubljani lahko pomaga in strokovno napolni vaše življenje!

Znaki depresije pri moških