Neučinkovito obvladovanje stresa vodi do izgorelosti

Vsakodnevni pritiski in vse večja pričakovanja družbe od posameznika je normalen pojav družbe v razvoju. Še posebej zadnjih nekaj let je možno zaslediti ogromno študij, ki kažejo na negativne posledice, ki jih povzroča vsakodnevna izpostavljenost stresu. Velja si zapomniti, da se stresu ne moremo izogniti, če želimo v življenju napredovati, je pa močno priporočljivo, da se ga naučimo učinkovito obvladovati.  Le na tak način lahko preprečimo izčrpanost, razdražljivost, jezo, razočaranje, pomanjkanje motivacije, pomanjkanje koncentracije, slabših rezultatov pri študiju, obštudijskih dejavnosti in delu.

Občutek utrujenosti, pomanjkanje časa, melanholija, adrenalin in nervoza je le nekaj simptomov neučinkovitega obvladovanja stresa. Ko imamo takšne občutke, pomeni, da smo v pomanjkanju energijske kapacitete (qi) notranjih organov. Dolgoročno pomanjkanje zaloge vsakodnevne energije (qi) v organih vodi do poslabšanja imunskega sistema, ki vodi do izgorelosti, stisk v prsnem košu in depresijo. Takrat telo ne more odpraviti škodljivih posledic stresa.

 Brez energije in Poln Energije

 

Čutite, da niste polni energije?

Poznate ljudi, ki obvladujejo tudi večje stresne situacije, vedno iščejo rešitev, so pozitivni in mirni? Kako jim to uspe? Vzrok je v naših čustvih, ki so močno povezana s telesom. Čustva je nemogoče izklopiti, vendar prepogosto ali premočno pojavljanje čustev škodljivo vpliva na organe.

 

Katera čustva slabijo naše organe?

Po tradicionalni kitajski medicini je 5 ključnih organov, ki skrbijo za zdravje in vitalnost človeka. Ko je vseh pet organov v ravnovesju, je človek čustveno stabilen, poln energije, elana, jasen, produktiven, odločen, ima veliko vizijo za prihodnost. Kadar v telesu vlada nestabilnost, čutimo pomanjkanje energije.

Vabljeni na uvodni posvet in diagnostiko hrbtenice, kjer boste izvedeli, kako se emocionalne in fizične posledice kažejo v človeku, ko je prisotno energijsko neravnovesje v organih in kako to vpliva na (ne)činkovito obvladovanje stresa.

 

Spodaj je naveden primer neravnovesja v organu - SRCE.

 

Zakaj pride do stisk v prsnem košu?

 

 

Radost in sreča sta povezana z SRCEM. Ko sta energija srca in tankega črevesja v ravnovesju, je močan tudi um, spomin ter spanje človeka. Čustveno stanje človeka je stabilno. Kadar je energija srca premočna, je človek vzhičen, srce mu hitro bije, krvni tlak se poviša, preveč govori in je glasen.

Pogosto ima težave z nespečnostjo. Kadar pa je energija srca nizka pa se pozna na šibkem utripu, človek je bled, preobčutljiv na mraz.

Neravnovesje v energiji srca se kaže prvo na emocionalnem nivoju, dolgoročno pa tudi na fizičnem nivoju:

Emocionalne posledice neravnovesja: zadržanost, nejasne misli, glavoboli, pozabljivost, slaba koncentracija, hitro se počuti prizadeto, trema na nastopih, jecljanje itd.

Fizične posledice neravnovesja: stiska v prsih, aritmija, panični napadi, visok pritisk, infarkt, bolečine v vratu, revma, poškodovan karpalni kanal, mravljinčenje prstov na rokah, glavoboli, paradontoza, slaba absorbcija hrane v celice, krčne žile, slaba cirkulacija, artritis.

  

Vabljeni v Energijsko Kliniko po dotok sveže energije in posledično ravnovesje v notranjih organih.  Se veselimo vašega zadovoljstva in izpolnjenih ciljev.