Izkušnje strank

Odprava migrene

V Life Center sem prišla »kot suha sliva« - tako so me opisali terapevti. Izčrpana, z mnogo potrošene energije in s 13 let trajajočo migreno. Ta je bila najtrši oreh in vzrok, da sem se tu oglasila.

Migrene so se mi začele pojavljati po tretjem porodu, najprej občasno ob menstrualnih ciklusih, kasneje tudi pogosteje. Vsak hujši stres je v meni sprožil odzvanjanje v glavi. Glavoboli so bili tako močni, da nisem mogla misliti, se skoncentrirati, čeprav to od mene zahteva pedagoški poklic, ki ga opravljam. Občasno sem tudi bruhala.

Težave sem reševala z uživanjem tablet proti migreni. Bile so močne in delovale omamno. Počutila sem se kot da lebdim. Bolečina je izginila. Tisti trenutek sem bila rešena, ampak polna strupov, ki so se nalagali v moje telo. Stanje me je spravljalo v obup, saj se je migrena pojavljala tudi ob hudo neprimernih trenutkih, ko mora biti človek 100%.

Torej »suha sliva« - se je odločila, da se od migrene poslovi. Začela sem hoditi na terapije 3-krat tedensko. Na začetku sem imela močno reakcijo. Sprožila se mi je zelo huda migrena. Bila sem presenečena in razočarana. Prišla sem v life-center in rekla: »Zdaj, ko ste me »pokvarili«, me pa še »popravite« nazaj!«

In sem vztrajala. Stanje se je umirjalo. Migrene so se še vedno pojavljale, vendar v blažji obliki, tudi pogostost se je zmanjšala.

Ob pričetku terapije sem sklenila, da ne vzamem več NOBENE tablete. Čeprav je še vedno kdaj bolelo in se je pojavila skušnjava, da bi s tableto prekinila bolečino, sem vztrajala pri svoji odločitvi. Zdaj že dve leti nisem vzela nobene tablete, tudi nobenih aspirinov, Lekadola,…. Nič.

Tudi občasni prehladi v zimskem času, vneto grlo, izpad glasu, angine, kašelj, so izzveneli.

Začela sem delati na sebi. Iskati vzroke za notranje blokade. Delati sem začela na odnosih, odpuščanju, zajemanju vsakdana z drugačne plati – s hvaležnostjo in pričakovanjem novega dne. Precej sem se umirila. Vsaka bitka ni več moja! Kar nekaj ljudi mi je reklo, kako sem se pomladila. Verjetno sem bolj umirjena, sproščena, nasmejana.

Stanje se je izboljšalo, a občasno me je migrena še »obiskala«. Zato sem sklenila, da prihajam črpat energijo v Life Center vsak dan. Sedaj se migrena poslavlja. Le redko se pojavi, kot rahel pritisk v glavi. Vem, da bom zmagala!

Ko se oziram nazaj na začetek, spoznavam, da so se mi v tem času obiskovanja Life Centra odprle nove dimenzije v odnosu do sveta, do okolice, do sobivanja, na to kaj jaz kot posameznik lahko storim zase in za druge…Ines Š.Zanositev in odprava hernije

Moja zgodba je precej dolga, pa bom poskušala na kratko opisati bistvo. Prva izkušnja z energijo sega v leto 1996. Z možem sva se odločila za naraščaj, vendar se kar ni hotelo zgoditi. Po pomoč sva se zatekla k uradni medicini in kljub dvoletnim poskusom ni bilo uspeha. Na priporočilo prijateljice sva poiskala pomoč v Life Centru. Tam so nama obljubili, da bom z rednim enoletnim obiskovanjem energijskih tretmajev zagotovo zanosila. Sicer sva bila oba malo skeptična, vendar nama je ostala to še edina možnost, zato sva pristala.

Obiskovanje tretmajev je vsaj zame bilo zanimivo in prijetno. Ker pa sem tudi sicer navajena reda in discipline, sem se poskušala čibolj držati njihovih navodil. Zanosila sem že po dobrih dveh mesecih. Z biskovanjem tretmajev sem nadaljevala vse do poroda, saj sem začutila, da je znanje, ki sem ga dobivala, nujno potrebno za uspešno življenje. Rodila sem zdravo hčerko. Po porodu s tretmaji nisem nadaljevala, sem pa vsaj na začetku v precejšnji meri uporabljala pridobljeno znanje. Življenje je teklo naprej. Na fakulteti za šport sem uspešno doktorirala, leta 2009 pa sem bila pred novo preizkušnjo. Zaradi močne bolečine v križu, ki je izžarevala v nogo, sem obiskala ortopeda. Po rentgenski sliki in magnetni resonanci je bila diagnoza jasna- »discus hernia.« Po navedbah ortopeda je prišlo do zdrsa medvretenčne ploščice, ki je pritiskala na živec »ishiaticuss«. Predlagal je nujno operacijo. Po njegovih navedbah je namreč ob nenadni obremenitvi obstajala nevarnost popolne prekinitve živca in posledično do ohromitve noge. Bila sem v veliki dilemi. Imela sem že lepo izkušnjo z energijo, a sem kljub temu dvomila, da bi v tem primeru lahko rešila problem po naravni poti. Šla sem na posvet k istima terapevtoma, ki sta mi pomagala pred leti. Zagotovila sta mi, da je problem rešljiv z energijo, odločiti pa se seveda moram sama. Nekako lažje sem razumela, da lahko energija pomaga pri zanositvi, malo težje pa sem si predstavljala, kako bo energija vrnila disk na svoje mesto. V glavi pa so mi odzvanjale besede terapevta: tudi jaz ne vem, kako energija to počne, vendar verjamem, da se bo zgodilo. Nazadnje sem se le odločila za energijo. Dan za dnem je bolečina popuščala. Čez dva meseca sem šla na pregled k ortopedu, ki kar ni mogel verjeti svojim očem, da se je disk vrnil na originalno mesto.Dr. Dorica ŠajberBolečine v križu, slabo spanje

Sem Matija Centrih. Po izobrazbi sem farmacevt s svojo lekarno. V Life Center sem prišel predvsem zaradi izčrpanosti, zaradi bolečin v hrbtenici, ki so bile sicer občasne, v tistem času pa so bile zelo močne. Bolečine sem reševal s tableti, da se mi je vse skupaj pomirilo. Seveda sem si želel, da bi se to na dolgi rok odpravilo. Vzroka za te bolečine niso našli, saj ni bilo organskih vzrokov, sem pa človek, ki rad reši težave. Bil sem tudi zelo izčrpan, imel sem občutek, da imam premalo energije, s slabim spancem. Na začetku, ko sem prihajal na terapije sem moral vztrajati, saj sem imel pričakovane reakcije, vendar čez nekaj časa sem začel opažati spremembe, da bolje spim, da imam več energije. Hrbtenica me je po tisti hudi reakciji tudi nehala boleti in od takrat nisem imel nobenih težav, takih kot sem jih bil navajen. Na tretmaje hodim od julija 2015 in vidim, da če ne investiram časa da prihajam na tretmaje, potem tudi ni rezultata in se začnem vračat nazaj na staro pot izčrpanosti. Tako, da se poskušam organizirati, da sem čim več časa v Life Centru, da se napolnim.

V poslu lažje prenašam bremena. Zaenkrat še nisem tako daleč, da bi opazil neke spremembe na pozitivno kar se samega posla tiče, ampak pri sebi opažam, da ne trpim tako kot prej. Včasih sem dosti bolj trpel, čeprav so sedaj izzivi še večji kot npr. 2 ali 3 leta nazaj, ampak jih nekako lažje premagam.

Priporočam vsem, ki imajo težave z zdravjem in bi si želeli, da se jim na dolgi rok zadeva popravi. Vsem, ki so izčrpani, ki ne najdejo časa za sebe, ki so okupirani z drugimi stvarmi. Kdorkoli, ki si želi dolgotrajno izboljšanje na boljše.Matija Centrih, 38. letZmanjšanje skolioze, izboljšanje uspeha

V Life Center me je pripeljala mama in sicer zaradi moje krive hrbtenice. Imela sem tako močno skoliozo, da so mi zdravniki rekli, da bi mi pomagala le železna palica v hrbtenici in da je operacija nujna. Že sama misel na to me je prestrašila, zato je moja mama obupano iskala pomoč še drugje. Vedela sem, da je popravljanje skolioze dolgotrajen proces in bo potrebno veliko dela, predvsem iz moje strani, vendar sem se vseeno odločila preizkusiti to pot. Pričela sem z vsakodnevnim prihajanjem na terapije in kmalu opazila, da imam več energije in da zjutraj lažje vstajam. Po mesecu dni sem ugotovila, da terapije vplivajo tudi na mojo koncentracijo, saj se je stanje v šoli močno poboljšalo. Tudi mama je bila presenečena nad odličnimi ocenami, ki sem jih dobivala, še bolj pa jo je navduševal najin novi odnos. Kot večina najstnikov sem imela s starši že dolgo slab odnos, z očetom ga praktično nisem imela.

Z vsako terapijo sem postajala bolj mirna, potrpežljiva in prijazna. Počasi je vedno bolj jasna postajala tudi slika, kaj si želim v življenju. Že od malih nog se bila namreč izgubljena, saj sem si želela vsega, a do ničesar nisem čutila prave strasti. Predvsem pa nisem imela volje, da bi svoje želje uresničila. S pomočjo terapij sem vsak dan odkrivala nove potenciale v sebi in postajala vedno bolj navdušena nad prihodnostjo in kaj vse lahko še ustvarim v njej. Na hrbtenico, ki je bila povod za moj prihod v Life Center pa sem čisto pozabila, zato je bil rezultat, ki sem ga dobila na tem področju precej osupljiv. Skolioza se mi je vidno zmanjšala, po nekaj mesecih pa sem spoznala tudi kje tiči vzrok zanjo. Začela sem paziti na svoje obnašanje, saj vidim veliko napredka in si želim popolnoma pozdraviti svojo hrbtenico.Eva Jakopec, 18. letDepresija, ščitnica, krvni pritisk

Odkar vem zase, še posebno od od pubertete naprej, sem bila vedno depresivna. V življenju nisem videla pravega zadovoljstva, kaj šele smisla ...

Z zdravjem v mlajših letih nisem imela težav, vsaj glede fizičnega zdravja, imela pa sem težave v partnerstvu, v odnosih z ljudmi v službi, predvsem pa v odnosu do sebe. Čutila sem, da nisem vredna svoje lastne ljubezni do sebe, sreče, blagostanja itd. Prevrevali so me občutki krivde, nemoči in obupa, brezizhodnosti ...

Ko sem že v svojih 40. letih uspela ustvariti zadovoljivo partnersko zvezo, sem tudi rodila sina. Namesto sreče in materinske blaženosti, kot je običajno pričakovano, pa me je udarila težka poporodna depresija, iz katere se ne bi izkopala brez energijskega zdravljenja, saj sem vzporedno poskušala tudi s klasično psihiatrijo. Zdravljenje z energijo mi je odprlo povsem nova obzorja. Nenadoma sem sprevidela, da ne obstaja samo tema in brezup in da življenja ni vredno živeti. Kot da bi se mi temna zavesa odgrnila, sem začutila upanje in trdno gotovost, da smisel življenja obstaja, tudi zame, ter da pot naprej v svetlo prihodnost obstaja, zame in za vse ljudi, ki si tega želijo, tako izberejo, se za to odločijo.

Kasneje sem z energijskim zdravljenjem kar za 20 let prekinila, saj se mi je zdelo, da ga ne potrebujem več. Vendar sem si z leti nezdravega življenja pridelala bolezen ščitnice, hypotirozo, avtoimuno bolezen (premajhno delovanje ščitnice), povišan krvni pritisk, debelost, pa tudi depresije so se kar vračale in vračale. Tablete za ščitnico in pritisk sem jemala 15 let. Pred tremi leti in pol sem se vrnila k energijskemu zdravljenju, saj verjamem, da kemija, ne pozdravi vzroka bolezni, le duši in lajša simptome. Z leti pa se nabirajo nove in nove bolezni in vedno več zdravil s stranskimi učinki in neznanim medsebojnim delovanjem, ki telo samo slabijo in zastrupljajo.

Odločila sem se, da poiščem trdno zdravje in trajno rešitev ter izkoreninim vzrok za bolezen, To je zame izziv, vreden vsakršnega truda in prizadevanja. Ravno to možnost sem dobila in prepoznala v LIFE centru..Sedaj že dobro leto dni ne jemljem nobenih zdravil, počutim se dobro, vem, da sem na pravi poti k trdnemu zdravju in sreči, brez katere pravega zdravja tako ali tako ni. In vem, da si to, tako kot vsakdo drug, tudi zaslužim.Mojca Rainer, 67. letEnergija za uspeh v športu

V Life Centru sem obiskoval energijske tretmaje. Že po petih terapijah sem opazil izboljšanje počutja. Postal sem bolj zadovojen in pričel sem še bolj verjeti vase. Na treningih in po njih sem se bolje počutil. Po vseh naporih sem se hitreje regeneriral in občutil manjšo utrujenost kot prej. V splošnem pa lahko rečem, da opažam, da sem bolj srečen, kar posledično pomeni, da bom dosegal še boljše rezultate.Jan Polanc, slovenski kolesarUspeh v športu

Po petih pomlajevalnih terapijah hrbtenice in antistresnih tretmajih sem začutil, da sem bolj miren v življenju na splošno, manj imam težav s prebavo in počasi ugotavljam, da imam več energije, da me manjkrat zebe ter imam v sebi več toplote. Fizične spremembe se sicer bolj počasi pojavljajo. Kar pa se tiče psihičnih sprememb, ki sem jih opazil, sem bolj miren, bolj se trudim razumeti, zakaj nekatere stvari počnem in ali jih delam z veseljem, ali samo zato, ker jih enostavno moram. V vseh stvareh poskušam najti več smisla in predvsem več veselja.Jaka Bostner, 20. let, slovenski kolesarUspeh v športu

Po petih pomlajevalnih terapijah hrbtenice in istem številu antistresnih tretmajev sem opazil, da se stanje mojega prej bolečega kolena izboljšuje. Pozabil sem na vse zamere, ki sem jih imel in bolj sem sproščen. Ne jezim se več in sem ves čas nasmejan.Jure Rupnik, 19. let, slovenski kolesarUspeh v športu

Pričel sem z obiski Life Centra in že po petih obiskih pomlajevalne terapije hrbtenice in antistresnega tretmaja se opazil, da sem bolj vesel, lažje se sprostim in skoncentriram na določeno zadevo. Po treningih se hitreje spočijem, bolj verjamem vase in predvsem sem opazli, da imam na splošno več energije, kar v veliki meri pripomore k boljšim športnim rezultatom.Luka Pibernik, 19. let, slovenski kolesarMuza pri glasbi

Z rednim prihajanjem v Life Center, zvoki moje harfe zvenijo še lepše. Znanje, ki ga dobivam na tretmajih, mi pomaga tudi pri mojem profesionalnem delu, igranju harfe. Imam občutek, da sem lahka, da sem se znebila težkih bremen. Tudi če pride kaj neprijetnega, se znam olajšati in se osvoboditi.

Iskreno sem hvaležna vsem v Life Centru za potrpežljivost in iskreno podajanje znanja.prof. Mojca Vajgl, znana slovenska harfistkaŠirjenje obzorja

Redno obiskujem tretmaje, ker sem preprosto naveličana živeti v nervozi, nesproščenosti, strahu, zakrčenosti in v skrbeh. Ne želim več negativnosti v svojem življenju.

Ko obiskujem tretmaje in treniram pozitivnost, se dogodki in situacije dogajajo meni v prid. Počutim se varno in s tem postopoma pridobivam dragocenosti, ki jih sicer v življenju ne bi mogla opaziti. Dogodke lahko opazujem iz distance in nisem tako »zelo resno« vpletena v dogajanja, ampak zaupam in vem, da z obiskovanjem tretmajev delam na sebi in tako sama pozitivno vplivam na kakršnokoli situacijo.

Znanje, ki ga dobivam na tretmajih, mi pomaga tudi pri mojem profesionalnem delu. Počasi, vendar vztrajno se raztapljajo stare navade in vzorci. Imam občutek, da sem lahka, da sem se znebila težkih bremen. Tudi, če pride kaj neprijetnega, se znam olajšati in se osvoboditi.

Vidim, da vplivam na ljudi okrog sebe, da imam preprosto več pozitivne energije. Odnosi so postali bolj harmonični. Vesela sem in ljudje so z menoj bolj veseli. Moje delo je bolj jasno, vse bolj sem sproščena in uživam. Tako na tretmajih kot pri delu se mi znova in znova dogajajo zelo lepe stvari. Preprosto rečeno, vem, da v svojem življenju napredujem, da se razvijam in da imam to možnost, da to lahko opazim. Odpira se mi svet, ki ima neslutene možnosti. Želim si, da bi se razvijala naprej.MojcaOdprava problemov s križem, prebavo, obstrukcijo pljuč in glavobolov

V Life Center sem prišel na začetku bolj zaradi radovednosti in morebitnega poskusa (še enega med ostalimi) rešitve zdravstvenih problemov. Med drugim sem imel dokaj resne težave s križem in prebavo, medicinsko definicijo obstrukcijo pljuč ter občasne glavobole.

Po začetni zadržanosti se mi je zdelo, da tretmaji učinkujejo in da se počasi kažejo tudi rezultati. Zdravstvene težave so se občutno zmanjšale, dodatna motivacija pa so bile dnevne situacije, kjer se je način zdravljenja pokazal kot učinkovit (npr. odprava glavobola s sproščanjem, namesto s tableti) Na tretmaje prihajam že več kot eno leto. Zdravstvene težave so se popolnoma odpravile. Zavedam se, da je potrebno doseženo stanje vzdrževati, hkrati pa želim prevenirati probleme v prihodnosti. Na tretmajih vsakič dobim nove »opomnike» in impulze za povečevanje zavedanja pomembnosti odnosa do lastnega zdravja. Vse to mi pomaga tudi pri različnih življenjskih situacijah in odnosih, kjer se je skozi tretmaje precej spremenil moj način dojemanja in odnosa do različnih stresnih situacij in problemov.BojanEnergijski odmor med delovnim časom

Na moji mizi se je pojavil reklamni kuponček za Energijski odmor, ki pa je veljal do konca meseca. Ni ostalo veliko dni do takrat, pa sem se v času kosila naročil na neznan tretma. Ob uri sem se odpravil na polurno pavzo. Prijazna gospodična me je pričakala na vhodu in mi vse razložila.

Ker gre za kratek tretma, slačenje in preoblačenje ne pride v poštev. Čevlje dol pa na udoben sedalno ležalni naslanjač in noge na tabure. Ne skrbite, ne bo se prevrnil. Tretmaji so na polno uro in so namenjeni naključno prijavljeni skupini. Torej je morda ob tebi še 5 znancev iz okolice kristalne palače. Vendar to ni moteče. Malo se raskomotiš, pokrijejo te z brisačo in zadeva se ob namaste glasbi začne. Gospa ti razloži, za kaj gre in te poskusi z nežnimi tihimi besedami umiriti. Maserka se posveti tvojem hrbtu, kar je za sedeč položaj kar podvig. Vendar ve, kaj dela. Na vrsto pridejo ramena, vrat in zatilje. Na koncu pa se prsa in roke. Moram priznat, da sem se sprostil in me je zmanjkalo. Ne toliko, da bi zaspal, vendar sem si napolnil baterije. Takoj sem bil pripravljen na izzive popoldanskega dela. V tem času se čaj pohladi in se osvežiš z njim potem pa dobiš še zelen smoothi z dvema mandljema. Oboje je bilo okusno in vse skupaj dobro nadomestilo kosila, če imaš še kakšno malico za kasneje. Bilo mi je všeč in še se bom vrnil.Andrej